Домашен хляб с чесън и розмарин

22/01/2019
"Нищо не може да се сравни с аромата на прясно изпечен домашен хляб, с лек дъх на розмарин и хрупкава коричка "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо356
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг брашно(aз ползвам селски брашно)
  • вода - 600 мл
  • зехтин - 80 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 4 скилидки, ситно нарязани
  • захар - 3 с.л.
  • мая - 50 г прясна (1 кубче)
  • розмарин - 1 с.л. или повече по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира с малко топла вода и захарта, а брашното се пресява със солта. Прибавят се скилидките чесън, нарязани на ситно и розмаринът.

От продуктите се замесва меко тесто, което, ако е прекалено лепкаво, може да се добави още малко брашно за доомесването му.

Тестото се оставя да втаса на топло за около 1 час. Оформят се хлябовете, прехвърлят се в подходящ съд и се оставят още 15 минути да втасат.

Домашният хляб се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-40 минути, а в долната част на фурната се слага малък съд с вода, за да формира пара. Това помага да се получи хрупкава коричка отгоре.

Източник: Larisa Claudia Georgiu от Кулинарна мрежаподобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар