Киш с шунка и сирене

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър392111
28/01/2019
"Разбира се, че обичате киш, затова не пропускайте да опитате този вкусен вариант с шунка и сирене "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 539
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Смесете в купа брашното, студеното масло, щипка сол, яйцата и разбъркайте. Добавете 2-3 с.л. лъжици вода, ако е необходимо.

Замесете тестото, увийте го във фолио и го оставете в хладилник за половин час. Щом извадите тестото от хладилника го разточете с дебелина 1 см.

Намажете формата с олио и малко брашно. Прехвърлете листа във формата и притиснете добре по стените на съда. Направете дупчици с вилица по тестото и изпечете за 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

За плънката загрейте зехтин, нарежете праза и го задушете. Нарежете на ситно и шунката и добавете в тигана, а накрая и червената чушка.

Овкусете сместа със сол и черен пипер. В друг съд разбийте яйцата и добавете заквасената сметана.

Овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Налейте и готварска сметана и разбъркайте отново.

Оставете пълнежа с шунка, праз и чушки да се охлади за кратко и обединете с яйчено-сметановата смес.

Извадете основата от фурната и сипете плънката вътре.

Настържете кашкавал и изпечете киша на 220 градуса за около 20-25 минути.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар