Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Паламуд на фурна с бяло вино

Паламуд на фурна с бяло вино

РадинаРадина
Новак
273310
Паламуд на фурна с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • паламуд - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • бяло вино
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • дафинов лист
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете паламуда и го нарежете на удобни за Вас парчета. Махнете кожата и натрийте парчетата с пипера и солта.

Задушете лука, нарязан на кръгчета, в малко вода, заедно с нарязания на ситно чесън.

В леко намазнена тава наредете лука с чесъна, отгоре сложете паламуда и сложете няколко листенца от дафиновия лист.

Залейте с вино до половината на рибата (количеството е в зависимост от големината на тавата Ви).

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Когато е готова рибата, извадете с решетъчна лъжица заедно с лука, поставете в чиния и наредете кръгчета лимон върху рибата.

Поднесете печената риба със свежа салата или картофена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: