Дребни соленки с бутер тесто

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
992
710
5902
1
28/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции35
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 117
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 1 лист
  • сирене - около 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса с вентилатор;

Плоска тава покрита с хартия за печене.

Бутер тестото се отваря и нарязва на широки ленти по дължина, около 3-3.5 см. Разрязва се и на малки квадрати, които ще могат да се прегънат и да се получи триъгълник. Във всеки квадрат се поставя малко парче сирене, приглупва се, не се оформя, залепя с вилица, за да може при печенето тестото да се разгърне.

По избор може и да се намажат с яйце и да се посипят със семена или с билки. Подреждат се в тавата за печене.

Пече се на 200 градуса за около 13-15 мин.

Подходящи соленки за чаша бяло вино.

Често при работа с готово бутер тесто една част или повече остава неизползвана, а не би трябвало отново това тесто да се замразява. Така и се получиха тези дребни соленки с остатък от тесто от друг сладкиш.

Соленките са бързи, непретенциозни, но за сметка на това хрупкави и много вкусни. Търпят всякаво развитие откъм поръсване със семена, различни зелени билки или само със сирене, както съм показала.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар