Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с ориз и чушки

Мусака с ориз и чушки

МагиМаги
Новак
5582583
Мусака с ориз и чушки2 / 2
20/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Знаете да ядете мусака с ориз и чушки, а не знаете да я правите - бързо да поправите този пропуск"

Необходими Продукти

  • печени чушки - 1 буркан
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр. глава
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
  • риган
  • За заливката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се сипва олиото заедно с нарязаните на ситно лук, морков и чесън и гъби. Задушават се добре и се добавя оризът и подправките.

Оризът за тази мусака трябва да стане полуготов, както при рецептата за пълнени чушки.

В средно голяма тава се слага малко олио и се нарежда един ред чушки, после се слага плънката задушен ориз. Отгоре се реди отново един ред чушки.

Добавят се 2 ч.ч. вода и се поставя отново на печката, докато поеме водата и оризът бъде напълно сварен.

За заливката за мусака се разбърква киселото мляко с брашното и яйцата в купа и се добавя щипката сода.

Залива се вегетарианската мусака със заливката и се слага във фурната да се запече до златисто.

Мусаката с ориз и чушки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: