Начин на приготвяне
Почистете и измийте копривата, попарете я във вряща вода за 2-3 минути и прецедете.
В тава налейте олиото и добавете ситно нарязания лук и прецедената коприва, задушете, докато се изпари водата.
Прибавете обелените и настъргани домати, черния пипер на вкус и оставете да поври, докато се изпари водата на доматите.
Прибавете предварително измития под течаща вода и прецеден ориз. Разбъркайте добре и налейте 1.200 л топла вода, посолете на вкус.
Разбъркайте и поставете тавата в предварително нагрята на 200 °C фурна, печете до готовност на ориза.
През това време си пригответе заливката - разбийте яйцата, прибавете киселото мляко и отново разбъркайте, посолете на вкус и залейте готовото пролетно ястие.
Върнете тавата с мусаката с ориз във фурната, печете до златисто кафява коричка на заливката.
Да ви е вкусно с тази мусака от ориз и коприва.