Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс със задушени зеленчуци

Солен кекс със задушени зеленчуци

Солен кекс със задушени зеленчуци
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Солен кекс, за когото дълго ще се говори - опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 п.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. сиврия
  • печурки - 4 - 5 бр.
  • царевица - 2 с.л.
  • праз - 1 стрък /бялата част/
  • сол - 1 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • масло - за намазване
  • магданоз - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците. Настържете морковите на едро ренде, а праза, гъбите и чушките нарежете на дребно.

Загрейте олиото и задушете заленчуците и гъбите до омекване.

Охладете плънката. Добавете царевицата и разбъркайте до еднородност.

Разбийте яйцата, добавете киселото мляко, бакпулвера, солта и брашното. Добавете охладената плънка. Разбъркайте до еднородност.

Намажете кексова форма /малък размер/ с масло и поръсете с брашно стените. Отстранете излишното брашно. Изсипете сместа.

Изпечете в загрята фурна до златиста кора.

Изсипете кексчето в тавичка и поръсете с настърган кашкавал.

Затоплете соления кекс до разтопяване на кашкавала. Поръсете със свеж магданоз, нарежете и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: