Начин на приготвяне
Почистете зеленчуците. Настържете морковите на едро ренде, а праза, гъбите и чушките нарежете на дребно.
Загрейте олиото и задушете заленчуците и гъбите до омекване.
Охладете плънката. Добавете царевицата и разбъркайте до еднородност.
Разбийте яйцата, добавете киселото мляко, бакпулвера, солта и брашното. Добавете охладената плънка. Разбъркайте до еднородност.
Намажете кексова форма /малък размер/ с масло и поръсете с брашно стените. Отстранете излишното брашно. Изсипете сместа.
Изпечете в загрята фурна до златиста кора.
Изсипете кексчето в тавичка и поръсете с настърган кашкавал.
Затоплете соления кекс до разтопяване на кашкавала. Поръсете със свеж магданоз, нарежете и поднесете.