Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб без месене Разкош

Хляб без месене Разкош

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823501281
Хляб без месене Разкош
Снимка: Denitsa
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
140 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
190 мин.
Порции
7
"Блеснете като истински майстори-хлебари с този уникален Хляб без месене Разкош"

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г тип 500
  • сол - 1 с.л.
  • вода - 600 мл
  • мая - 1 кубче
  • чедър - 250 г
  • луканков салам - 150 г
  • зехтин
  • розмарин - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топла вода се разтваря маята и се оставя да шупне.

В дълбока купа се изсипва брашното и солта, като в средата им се прави дупка, наподобяваща кладенче, в което се налива шупналата мая. С лъжица се разбърква добре до получаването на хомогенно лепкаво тесто.

Полученото тесто се покрива с памучна кърпа и се оставя на топло да престои и втаса за около 90.

След което го набрашнете добре от всички страни и го оставете още веднъж да втаса за около 40-50 мин.

Полученото тесто разделете на 7 равни части.

На добре набрашнена повърхност разстелете всяка от частите и я наръсете с настърган Чедър и нарязан на кубчета луканков салам. След това завийте във формата на топчета, поръсете добре със зехтин и забучете на всяко от топчетата по няколко стръка розмарин.

Получените топчета наредете в тенджера от йенско стъкло и сложете капака на тенджерата.

Пече хляба без месене се в предварително загрята фурна за около 40 минути, след което се отстранява капакът и се допича хлябът за още около 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: