Начин на приготвяне
Смелете пилешкото филе на кайма. Поставете я в купа. Обелете лука и чесъна. Сложете ги в кухненски робот заедно с магданоза и ги нарежете на дребно. Сложете ги при каймата.
Добавете подправките яйцето и всички продукти за кюфтетата. С ръце омесете каймата. Оформете малки кюфтенца. Оваляйте ги в галета и изпържете в тиган с малко олио. Извадете и заделете.
Направете соса, като обелите лука и го нарежете на дребно. Измийте чушките и ги подсушете. Нарежете ги на ленти. Задушете лука и чушките в същата мазнина от кюфтетата.
Сложете кюфтенцата, а след няколко минути и доматите. Добавете подправките, намалете котлона и оставете ястието да къкри на бавен огън 10- 15 минути, като разбърквате периодично.
Преди да изключите, чукнете яйцата, захлупете с капак шакшуката и гответе 5 минути.
Шакшуката с пилешки кюфтенца е готова.