Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шакшука с пилешки кюфтенца

Шакшука с пилешки кюфтенца

Шакшука с пилешки кюфтенца
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • за кюфтенцата
  • пилешко филе - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава бял
  • яйцa - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • сол
  • къри - 1 к.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз
  • галета - за овалване
  • за соса
  • червен лук - 2 бр.
  • домати - 800 г консерва
  • чушки - 1 бр. червена + 1 зелена
  • яйца - 5 бр.
  • риган - 1 к.л.
  • сол
  • черен пипер
  • захар - 2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете пилешкото филе на кайма. Поставете я в купа. Обелете лука и чесъна. Сложете ги в кухненски робот заедно с магданоза и ги нарежете на дребно. Сложете ги при каймата.

Добавете подправките яйцето и всички продукти за кюфтетата. С ръце омесете каймата. Оформете малки кюфтенца. Оваляйте ги в галета и изпържете в тиган с малко олио. Извадете и заделете.

Направете соса, като обелите лука и го нарежете на дребно. Измийте чушките и ги подсушете. Нарежете ги на ленти. Задушете лука и чушките в същата мазнина от кюфтетата.

Сложете кюфтенцата, а след няколко минути и доматите. Добавете подправките, намалете котлона и оставете ястието да къкри на бавен огън 10- 15 минути, като разбърквате периодично.

Преди да изключите, чукнете яйцата, захлупете с капак шакшуката и гответе 5 минути.

Шакшуката с пилешки кюфтенца е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: