Начин на приготвяне
Телешкият език се нарязва на 4-5 парчета за по-бързо сваряване.
Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в олиото до зачервяване от всички страни, след което се добавя към телешкия бульон. Прибавят се подправките, телешкият език и се налива вода, която да покрие 2-3 пръста телешкия език.
Затваря се плътно тенджерата под налягане и се вари около 50 минути. Малко преди телешкият език да се е сварил напълно, се вади, охлажда под студена вода и бели. Нарязва се на филийки и се връща обратно в тенджерата.
Добавят се нарязаните картофи и ястието се вари още 10-15 минути след завиране. 3
По желание може да сгъстите ястието с малко брашно, разтворено в студена вода.
Този телешки език с лук и картофи става доста вкусен, може и да се панира...добър апетит!
Източник: Petya Stoycheva от Кулинарна мрежа