Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки език с лук и картофи в тенджера под налягане

Телешки език с лук и картофи в тенджера под налягане

Телешки език с лук и картофи в тенджера под налягане
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Лесно и вкусно - запишете си рецептата, докато ние отидем за малко домашно вино"

Необходими Продукти

  • език - 1 бр. телешки(рецептата е за всички езичета, свински, агнешки)
  • лук - 2 големи глави
  • бульон - 2 кубчета телешки
  • вода
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкият език се нарязва на 4-5 парчета за по-бързо сваряване.

Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в олиото до зачервяване от всички страни, след което се добавя към телешкия бульон. Прибавят се подправките, телешкият език и се налива вода, която да покрие 2-3 пръста телешкия език.

Затваря се плътно тенджерата под налягане и се вари около 50 минути. Малко преди телешкият език да се е сварил напълно, се вади, охлажда под студена вода и бели. Нарязва се на филийки и се връща обратно в тенджерата.

Добавят се нарязаните картофи и ястието се вари още 10-15 минути след завиране. 3

По желание може да сгъстите ястието с малко брашно, разтворено в студена вода.

Този телешки език с лук и картофи става доста вкусен, може и да се панира...добър апетит!

Източник: Petya Stoycheva от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: