Хляб с просо и нахут

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
449
2k
1k
957
3
05/02/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене220 мин.
Общо230 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 874
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът и просото се накисват по отделно минимум 12 часа във вода. Това се прави от вечерта за следващия ден. Изсипваме в гевгир, изплакваме и отцеждаме от водата.

Поставяме просото и нахута в блендер заедно с киселото мляко, водата, малко зехтин, белтъците и солта. Много внимавайте с количеството на солта - прекомерната и употреба ще развали вкуса на хляба. Нахутът и просото принципно се готвят с много малко сол.

Блендирайте. Махнете капака на блендера и добавете бакпулвера, оцета и маята. Блендирайте отново или разбъркайте с шпатула.

Намажете бъркалките и контейнера на хлебопекарната със зехтин.

Изсипете сместа и настройте машината на програма за Пълнозърнест хляб.

На моята хлебопекарна времетраенето е 3ч и 40мин.

Когато хлябът с просо и нахут изстине, нарежете на филийки.

Съхранявайте в хладилник.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар