Казанлъшки гевречета

05/02/2019
"Не е мит това, което се говори за Казанлъшките гевречета, наистина са много,много,много вкусни "
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 340
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кладенче в брашното и сложете всички продукти. Замесете меко, нелепнещо тесто. Сложете го в купа, а купата завийте с памучна кърпа.

Оставете да втаса на топло, докато удвои обема си.

Готовото тесто извадете от купата и го разделете на топчета от по 20 г.

Всяко топче разточете на дълъг фитил. Разделете ги по двойки. Всяка двойка усучете, а след това завийте на колелце, като свържете добре двата края, така че при пържене да не се разтвори.

Готовите гевречета оставете на разстояние, завийте ги с памучна кърпа и ги оставете още веднъж да втасат за 40- 60 минути.

Загрейте тигана и сложете повечко олио. Изчакайте да загрее добре, а след това ги изпържете от двете страни до приятен златист загар.

Преди да сервирате, ги поръсете с пудра захар!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар