Избухнал бял хляб в хлебопекарна

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1465140014965
06/02/2019
"И ако сте спазили всичко - то сте получили не просто разкошен, а направо избухнал бял хляб "
Приготвяне10 мин.
Готвене180 мин.
Общо190 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 727
  • Преглеждания за месеца287
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • хладка вода - 370 мл
  • олио - 4 с.л.
  • захар - 2 1/2 с.л.
  • сол - 1 2/3 ч.л.
  • суха мая - 1 1/2 ч.л.
  • брашно - 575 г (София мел, бяло)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти трябва да са измерени с точност за да получите този перфектен бял хляб.

Брашното трябва да е от най-добрите, аз използвам София мел - бяло в зелен пакет.

Затоплете леко водата и сипете в хлебопекарната олиото, захарта, солта също.

Пресейте брашното и добавете към водата, отгоре сипете и маята.

Изберете програма 1 със средна коричка, може и по-препечена, ако желаете.

След като се изпече хлябът, го оставете за 15 минути в хлебопекарната после извадете от контейнера и покрийте с кърпа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар