Ароматен свински бут с къри карфиол

Michaela BerovaMichaela Berova
Новак
16
34
21
19
06/02/2019
"Бут и къри карфиол - звучи като нещо, от което искаме да изядем поне три порции "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо778
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински бут - 1 кг (може и врат), цяло парче
  • карфиол - 1 глава
  • къри - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • индийско орехче - 1 к.л.
  • лют червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • ракия - 30 мл или друг силен алкохол
  • зехтин - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и се оставя в купа за час-два да се отече от остатъчната кръв.

В кафяна чаша се смесват горчицата, солта, захарта, кимиона, индийското орехче, двата вида пипер, ракията и зехтинът. Разбърква се добре и се оставя за 1/2 час.

Месото се намазва обилно с маринатата и се оставя за минимум 2 часа, максимум 2 дни в хладилника.

В силно нагорещен тиган се изпържва за по 1 мин от всяка страна. Слага се в тавичка или съд за печене с капак. Отстрани се нарежда разделения на по-големи розички карфиол, намазан със зехтин и поръсен с къри.

Ако ползвате тавичка, покрийте я с фолио за печене, а ако ползвате съд за печене с капак, покрийте с капака.

Пече се 10 мин на 220°C и след това 30 мин на 170°C (в зависимост от големината на парчето свински бут, времето за приготвяне може да варира).

Поднесете свинското печено с туршия или свежа салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар