Тиквички на скара

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
27/04/2009
"Тиквички на скара или гриловани тиквички - перфектния летен зеленчук за предястие или мезе "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо169 880
  • Преглеждания за месеца424
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените тиквички се нарязват по дължина.

От соевия сос, зехтина, ситно нарязаните копър и чесън се приготвя марината, в която се накисват тиквичките за около час и половина.

След това се пекат на скара без да прегарят.

Преди поднасянето може да се залеят с останалата марината.

Двустранна резачка за зеленчуци на лентички-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двустранна резачка за зеленчуци на лентички
9.99 лв.
7.69 лв.
Виж ››

Резачка за зеленчуци с възможност за 2 вида спираловидно рязане - тънки или по-дебели лентички. За спиращи дъха зеленчукови декорации и презентации на приготвените ястия.

Рейтинг

5 16
4 6
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Юли
Юли
22.11.2014 17:32
Аз мажа скарата със свинска мас преди да сложа тиквичките които предварително осолявам
1
3
Ева
Ева
07.07.2014 12:56
Рецептата е страхотна и аз я пробвах у дома !
3
2
Ваня
Ваня
26.06.2012 13:22
Любимите тиквички на моето семейство!
3
4