Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Руладини»Пилешки руладини със спанак и сирене

Пилешки руладини със спанак и сирене

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Пилешки руладини със спанак и сирене
Снимка: Храна за Душата
2 / 11с Видео
11/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Здравословно и безумно вкусно ястие, с което със сигурност ще впечатлите и най-изисканите и капризните си гости"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • спанак - 200 г
  • печени чушки - 1 - 2 бр. червена
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 50 г
  • черен пипер
  • сол
  • За салатата
  • бейби спанак - 200 г
  • чери домати - 150 г
  • червен лук - 1/2 глава
  • балсамов оцет - 1 - 2 с.л.
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките филета, разполовете ги и ги поставете между два листа домакинска хартия. Изтънете филетата с чукче за месо. Овкусете със сол и черен пипер от двете страни.

Сотирайте спанака в бучка масло за кратко само колкото да поомекне. Овкусете го със сол и черен пипер.

Нарежете печена червена чушка на лентички и кашкавала на парченца. Поставете върху всяко филе няколко листа спанак, върху тях червена чушка и парченце кашкавал.

Завийте на руло и стегнете руладините с въженце. Загрейте мазнина в съд на котлона и запържете руладините за кратко от всички страни, докато придобият златист цвят. Прехвърлете ги в тавичка и изпечете в предварително загряна на 220°C фурна за 10-15 минути.

Пригответе свежа салата за гарнитура към пилешките руладини от листа бейби спанак и чери домати, нарязани на четвъртинки. Нарежете на фини полумесеци половин глава червен лук и добавете в салатата.

Овкусете със сол, зехтин и няколко капки балсамов оцет.

Гарнирайте руладините със свежата салатата и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: