Кифлички със козе сирене и сладко

09/02/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф9925113502
"Вярвате ли в любовта към кифличките от първата хапка или да ви изчакаме да опитате тези кифлички и после да ви питаме "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо691
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разтворете маята и 1 с.л. от захарта в леко затопленото до телесна температура прясно мляко. Разбъркайте хубаво и покрийте с кърпа за 7-8 минути, за да шупне.

2. Пресейте брашното със сито за брашно в купа и направете кладенче, в което сипете леко разбитите 2 яйца с останалата захар, солта и шупналата мая.

3. Замесете меко тесто, добавяйки си по малко брашно, докато спре да ви лепне по пръстите. От месенето тестото лека полека ще добива еластичност, затова не прекалявайте с брашното, за да не става то прекалено твърдо.

4. Приберете в купата, леко намазнена, покрийте с кърпа и оставете да втаса за 1 час или докато утрои обема си.

5. Разточете втасалото тесто върху набрашнен плот на тънка, кръгла кора. Разрежете на 12 триъгълника.

6. В широката част на всеки триъгълник поставяйте по парченце козе сирене и лъжица сладко. Завивайте на кифличка и подреждайте на в намаслена или покрита с хартия за печене тавичка, оставяйки разстояние между всяка кифличка. Намажете с разбит с малко водичка жълтък, поръсете със сусам.

7. Изпечете в загрята на 200 градуса фурна до приятен златист загар.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар