Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Кифлички със козе сирене и сладко

Кифлички със козе сирене и сладко

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Кифлички със козе сирене и сладко
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
09/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Вярвате ли в любовта към кифличките от първата хапка или да ви изчакаме да опитате тези кифлички и после да ви питаме"

Необходими Продукти

  • брашно - 320 г + за доомесване
  • мая - 18 - 20 г жива
  • прясно мляко - 125 мл
  • масло - 60 г меко
  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • захар - 30 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • козе сирене - 150 г
  • сладко - около 10 с.л.
  • сусам - черен, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и 1 с.л. от захарта в леко затопленото до телесна температура прясно мляко. Разбъркайте хубаво и покрийте с кърпа за 7-8 минути, за да шупне.

Пресейте брашното със сито за брашно в купа и направете кладенче, в което сипете леко разбитите 2 яйца с останалата захар, солта и шупналата мая.

Замесете меко тесто, добавяйки си по малко брашно, докато спре да ви лепне по пръстите. От месенето тестото лека полека ще добива еластичност, затова не прекалявайте с брашното, за да не става то прекалено твърдо.

Приберете в купата, леко намазнена, покрийте с кърпа и оставете да втаса за 1 час или докато утрои обема си.

Разточете втасалото тесто върху набрашнен плот на тънка, кръгла кора. Разрежете на 12 триъгълника.

В широката част на всеки триъгълник поставяйте по парченце козе сирене и лъжица сладко. Завивайте на кифличка и подреждайте на в намаслена или покрита с хартия за печене тавичка, оставяйки разстояние между всяка кифличка. Намажете с разбит с малко водичка жълтък, поръсете със сусам.

Изпечете в загрята на 200 градуса фурна до приятен златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: