Меденки пълнени с крем

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Меденки пълнени с крем6 / 6
11/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
120 мин.
Порции
50
"Защото искахме да ги направим поне двойно по-вкусни от обикновените, решихме да са двойни и да са скрепени с вкусен крем"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мед - 6 с.л.
  • пудра захар - 150 г
  • канела - 2 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 120 г
  • за пълнежа
  • прясно мляко - 220 мл
  • масло - 125 г
  • орехи - 1 ч.ч смлени
  • трохи - издълбани от изпечените меденки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе продуктите предварително и оставете на стайна температура за около 1 час. Маслото трябва да е меко.

Пресейте в голяма купа брашното, пудрата захар и канелата. Направете кладенче и в него сипете двете яйца, меда и предварително разтворената сода в оцета.

Нарежете мекото масло на малки кубчета и го добавете при останалите продукти. С ръце започнете да стискате маслото с останалите продукти, докато оформите меко и гладко тесто. Поради маслото тестото не лепне на ръцете.

Направете малки топчета и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене. Леко ги натиснете с пръст, за да се сплескат малко. Загрейте фурната на 180°C и печете меденките за около 10 мин.

Пригответе предварително всички меденки разпределени по тави тъй като печенето е кратко и да имате готовност да сменяте тавите.

Като извадите първата тава с меденки, започнете с малка лъжичка да издълбавате вътрешността им, като внимавате да не ги счупите. Колкото са по-горещи, толкова по-лесно се дълбаят. Като изстинат, стават по-твърди и се чупят при дълбаенето.

При готовност на всички меденки, сипете трохите от вътрешността им в купа. Натрошете ги с ръце на съвсем малки трохи.

Смелете орехите в блендер и ги добавете към трохите. Залейте с топло прясно мляко трохите и орехите. Добавете и мекото масло. Омесете всичко на мека смес.

Запълнете отворите на меденките с приготвения пълнеж. Слепете напълнените меденки две по две. Ако случайно ви свърши плънката, а останат още меденки, можете да натрошите бисквити и към тях да добавите орехи, масло и мляко и да довършите меденките.

Накрая при желание за декорация можете да потопите в разтопен шоколад половината от всяка сладка и да ги оставите, докато шоколадът се втвърди.

Приберете слепените меденки в кутия за съхранение и оставете да омекнат, ако можете :)

Рецептата е адаптирана от: uhaena.blogspot.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: