Лесна питка на охлювчета

ИнаИнаПомощник Готвач4216
10/02/2019
"Ей такава вкусна и пухкава питка всеки ще сложи с гордост на трапезата си "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 271
  • Преглеждания за месеца206
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в топлата вода и се оставят за 10 минути да шупне маята. През това време брашното се пресява, разбърква се със солта и се прави кладенче.

В кладенчето се изсипват прясното, киселото мляко, олиото и содата. Шупналата мая се изсипва при тях и се замесва средно твърдо тесто.

Покрива се и се оставя да втаса около един час. През това време се изважда маслото да омекне. След като тестото удвои размера си се разделя на три топки, всяка от които се разточва с точилка.

Разбъркват се маслото и натрошеното сирене и се намазва всяка от разточените топки с тях. Завива се на руло и се реже с остър, мокър нож.

Парчетата се подреждат в намазнена тава и се мажат с олио, след което се оставят да починат около 20 минути.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. След изваждане питката се поръсва с вода и се покрива за около 15 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар