Бъркан домашен хляб по рецепта на Теодора Титова

10/02/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132914820996
"Вкусният домашен хляб е запазена марка на добрите кулинари, а този е направо върхът "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 008
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

  • брашно - 450 - 500 г
  • захар - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • мая - 7 г суха
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята, солта, захарта и 1 с.л брашно поставяме в съд, като към тях добавяме 300 мл. топла вода. Разбъркваме добре и завиваме с кърпа, оставяме така маята да шупне добре.

В купа си разделяме брашното на две части, като в едната част поставяме лимоновия сок и добавяме шупналата мая.

Всичко се бърка с дървена лъжица до получаването на лепкаво тесто, като при бъркането си добавяме от брашното, което сме оставили настрана.

Покриваме с кърпа и оставяме да почива за около 30 минути.

Когато отмине времето разбъркваме отново, добавяме още една-две сушени лъжици брашно и отново покриваме с кърпата.

Приготвяме си тенджера, покриваме с хартия за печене, като поръсваме на дъното брашно.

Удвоилото се тесто поставяме вътре без да месим, като правим прорези с нож и поръсваме с брашно.

Поставяме във загрята фурна на 150 градуса и печем за около 30-35 минути, като 5 минути преди да извадим хляба го изкарваме от тенджерата и заедно с хартията го поставяме на решетката на фурната за още 5 минути, за да се запече отгоре.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар