Фритата на фурна с бекон и рикота

11/02/2019
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5398913736
"И на вас ли ви се хапва от нашата фритата, ами направете си я тогава - много е лесно "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо253
  • Преглеждания за месеца252
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на тънки кръгчета, бекона - на кубчета, а обезкостените маслини на кръгчета.

Разтопете маслото в тиган на котлона на умерена температура.

Запържете нарязания праз за около 10 мин до омекване. Отстранете праза и запържете бекона за около 5 мин. Съберете го с праза. Оставете да се охладят.

В купа разбийте яйцата с рикотата и сметаната. Добавете запържените бекон, праз и нарязаните маслини. Овкусете със сол и черен пипер.

Застелете тава с хартия за печене. Изсипете сместа в тавата. Запечете в загрята фурна на 180°C за около 30 мин.

При готовност на фритатата оставете леко да се охлади и нарежете на квадратчета.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар