Фритата на фурна с бекон и рикота

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
11/02/2019
"И на вас ли ви се хапва от нашата фритата, ами направете си я тогава - много е лесно "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 985
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на тънки кръгчета, бекона - на кубчета, а обезкостените маслини на кръгчета.

Разтопете маслото в тиган на котлона на умерена температура.

Запържете нарязания праз за около 10 мин до омекване. Отстранете праза и запържете бекона за около 5 мин. Съберете го с праза. Оставете да се охладят.

В купа разбийте яйцата с рикотата и сметаната. Добавете запържените бекон, праз и нарязаните маслини. Овкусете със сол и черен пипер.

Застелете тава с хартия за печене. Изсипете сместа в тавата. Запечете в загрята фурна на 180°C за около 30 мин.

При готовност на фритатата оставете леко да се охлади и нарежете на квадратчета.

Практична сгъваема бъркалка за яйца
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практична сгъваема бъркалка за яйца
4.99 лв.
Виж ››

Много удобна за работа и компактна за съхранение бъркалка за яйца, която всяка домакиня ще иска да има в чекмеджето с принадлежности

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар