Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешко филе с гъби и кашкавален сос

Пилешко филе с гъби и кашкавален сос

Пилешко филе с гъби и кашкавален сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Филето става наистина сочно, когато е приготвено в ароматен сос, затова днес ви предлагаме да опитате нашего филе, което плува в кашкавален сос"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 бр. пеперуда
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 стръка пресен
  • гъби - 250 г печурки
  • за кашкаваления сос
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 300 г настърган
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на жулиени и се грилова със зехтина на грил тиган или в уок с незалепващо покритие. Подправя се с малко черен пипер и сол. Когато месото се запечата, се добавят ситно нарязаните лук и пресен чесън, както и гъбите, нарязани на филийки.

Продуктите се готвят на умерен огън до готовност, като тиганът се разклаща от време на време.

Когато продуктите са готови, се заливат с прясното мляко и настъргания кашкавал, като за по-наситен вкус може да използвате Чедър.

Разбърквате, готвите до разтопяване на кашкавала. Подправяте с малко чубрица по желани е поднасяте пилешкото филе с гъби с гарнитура по избор - картофено пюре, пържени картофи, зеленчуци и др.

Да ви е вкусно!

Източник: Antoaneta Shtereva от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: