Пържени селски кюфтета

13/02/2019
Зорица
отЗорицаМастър Шеф89524727224
"Трябва да е от чистият въздух, няма друго обяснение защо тези пържени селски кюфтета са толкова невероятно вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 528
  • Преглеждания за месеца176
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кайма - 700 г смес
  • печурки - 100 г, ситно нарязани
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия стар
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 бр. суха
  • ронена чубрица - 2 - 3 щипки
  • магданоз - 1 стрък
  • копър - 1 стрък
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печурките се измиват хубаво и заедно с пънчетата се нарязват на съвсем ситно.

Лукът се обелва и се настъргва на най-ситното ренде.

Скилидките чесън също се скълцват или настъргват на рендето.

Филията стар хляб се накисва във вода, докато омекне.

В голяма купа се смесва каймата с гъбите, подправките (наситнените копър, магданоз и люта чушка, чубрица, черен пипер, сол) и се добавя яйцето.

Добавя се настърганият лук, чесън и омекналият хляб. Каймата се омесва хубаво и се оставя за 30 минути да се овкуси.

С намаслени ръце се оформят кюфтетата и се изпържват в тиган с малко мазнина и от двете страни до апетитен златисто-кафяв цвят.

Селските кюфтета се поднасят топли с гарнитура по желание: свежа салата или друго по ваш избор.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар