Пържени селски кюфтета

ЗорицаЗорица
Гуру
956
264
3078
5
13/02/2019
"Трябва да е от чистият въздух, няма друго обяснение защо тези пържени селски кюфтета са толкова невероятно вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 429
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Печурките се измиват хубаво и заедно с пънчетата се нарязват на съвсем ситно.

Лукът се обелва и се настъргва на най-ситното ренде.

Скилидките чесън също се скълцват или настъргват на рендето.

Филията стар хляб се накисва във вода, докато омекне.

В голяма купа се смесва каймата с гъбите, подправките (наситнените копър, магданоз и люта чушка, чубрица, черен пипер, сол) и се добавя яйцето.

Добавя се настърганият лук, чесън и омекналият хляб. Каймата се омесва хубаво и се оставя за 30 минути да се овкуси.

С намаслени ръце се оформят кюфтетата и се изпържват в тиган с малко мазнина и от двете страни до апетитен златисто-кафяв цвят.

Селските кюфтета се поднасят топли с гарнитура по желание: свежа салата или друго по ваш избор.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Христо Славейков
Макар и без гъби /просто нямах/, се получиха изключително сочни, вкусни и пикантни кюфтета!
1
0