Начин на приготвяне
Печурките се измиват хубаво и заедно с пънчетата се нарязват на съвсем ситно.
Лукът се обелва и се настъргва на най-ситното ренде.
Скилидките чесън също се скълцват или настъргват на рендето.
Филията стар хляб се накисва във вода, докато омекне.
В голяма купа се смесва каймата с гъбите, подправките (наситнените копър, магданоз и люта чушка, чубрица, черен пипер, сол) и се добавя яйцето.
Добавя се настърганият лук, чесън и омекналият хляб. Каймата се омесва хубаво и се оставя за 30 минути да се овкуси.
С намаслени ръце се оформят кюфтетата и се изпържват в тиган с малко мазнина и от двете страни до апетитен златисто-кафяв цвят.
Селските кюфтета се поднасят топли с гарнитура по желание: свежа салата или друго по ваш избор.
Добър апетит!
Коментари