Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Печено телешко»Пълнен телешки далак с кайма

Пълнен телешки далак с кайма

Пълнен телешки далак с кайма6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"Традиционна българска рецепта, която се предава от поколение на поколение - сега е ваш ред да я опитате"

Необходими Продукти

  • далак - 4 бр. телешки или свински
  • лук - 1 - 2 глави
  • кайма - 600 г смес
  • свинско месо - 200 г по - мазно
  • домати - 1 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • олио
  • джоджен
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стара гозба, предавана от дълги години в семейството ни.

Телешки далак се прорязва леко в единия край, ножът се промушва внимателно до другия край, като внимавате да не направите дупки в страните.

Лукът се нарязва на ситно, доматът се настъргва, а свинското месо се накълцва на дребно. Продуктите за плънката се объркват много добре, след което с тях се пълни далакът.

Пълнените далаци се слагат в предварително намазнена тавичка. Овкусяват се със сол и червен пипер, сипва се малко вода в тавичката и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна 1.5 - 2 часа.

Показано Е на снимката, ножът се промушва от единият край до другия по средата на далака. Пълни се през отвора ръчно. Намушкване с пръсти, намазваме далака със сол, мас и червен пипер. Печем в тавата за 2 часа с малко вода.

Източник: Todorka Paskova от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: