Начин на приготвяне
Работим с мерителна чаша около 180 мл.
Сладкишът се приготвя сравнително лесно. Яйцата и захарта се разбиват добре с миксер. След това към тях се добавят кокосовото масло и прясното мляко, като продуктите се разбъркват непрекъснато.
Брашното, какаото, ванилията и бакпулверът се пресяват и на части се прибавят към яйчената смес, като внимателно се разбъркват с шпатула.
Получената смес се изсипва в намазнена и поръсена с какао форма за печене с изпъкнало дъно и къдрав борд. Сладкишът се пече в незагрята фурна на 180-200 градуса без вентилатор до суха клечка.
Готовият какаов сладкиш се оставя да се охлади, преди да се извади от формата.
Залива се с ганаш, приготвен по следния начин. Сметаната се загрява, като не бива да кипне. Към нея се прибавят захарта и начупения шоколад. Разбъркват се до получаването на хомогенна смес и с получения ганаш се залива сладкишът.
Гарнирайте сладкиш Върховно желание с нарязани на едро лешници и поднесете.
Коментари