Икономичен Шантили – крем за торта

Мария СимоваМария СимоваГуру105356100912
16/02/2019
"Вижте как да приготвите класическият крем за торти Шантили в един практичен икономичен вариант "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 791
  • Преглеждания за месеца197
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • брашно - 130 г
  • захар - 280 г
  • вода - 650 мл
  • ванилия - 2 прахчета
  • сладкарска сметана - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите крем за торта Шантили, в тенджера смесете пресятото брашно, захарта и ги разтворете с водата наливайки я на тънка струя, до еднородна смес.

Поставете съда на умерен огън и варите до сгъстяване, като в края на варенето добавите прахчетата ванилия. Завийте получения крем със стреч фолио и го оставете на студено място, напълно да се охлади.

В купа разбийте сметаната на пухкав крем, добавете изстиналия варен крем и разбъркайте.

Вкусен и икономичен крем за торта!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар