Вкусна капама

Мария СимоваМария СимоваГуру10235698512
16/02/2019
"Вкусна капама, която никога не свършва, ей това е мечтата ни "
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо811
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • сланина - 100 г
  • кисело зеле - 1 глава средна по големина
  • ориз - 1 к.ч.
  • черен пипер - смлян на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сминдух - 3 - 4 шушулки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • олио - 50 мл
  • свинско месо - 1 кг нарязано на кубчета
  • уни сос - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • луканка - 1 парче домашна, сурова
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете сланината на малки кубчета, поставете в тенджера и запържете, колкото да си пусне мазнината. Добавете нарязаното на ситно кисело зеле и гответе, докато поомекне.

Прибавете добре измития и предварително накиснат в студена вода ориз, разбъркайте. Поръсете с черен пипер на вкус, червения пипер и добавете шушулките сминдух, разбъркайте и свалете от огъня.

Отделно, запържете месото заедно с черен пипер на вкус и уни соса, докато изври сокът му. Към края на пърженето, прибавете нарязаната на парчета, но не до край домашна луканка. Готвите, докато луканката стегне.

Вземете гювеча и го намажете леко с малко олио, първо поставете зелената смес и два дафинови листа. Отгоре поставете запърженото месо с луканката.

Залейте ястието с 3 к.ч. вода (3:1 с ориза), затворете капака на гювеча и го поставете в студена фурна, включете я на 200 градуса и печете приготвената капама за 90 минути, до готовност на месото.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар