Начин на приготвяне
Към леко топлото прясно мляко се прибавят захарта, натрошената прясна мая и малко брашно. Сместа се оставя за около10- 15 мин., за да шупне.
Брашното се пресява, добавя се сол, олио и шупналата мая, след което се замесва меко тесто. Оставя се да втаса на топло, докато удвои обема си.
Втасалото тесто се разделя на две равни части и от всяка една се разточва на кръгла кора с дебелина около 3 мм. С помощта на остър нож кората се реже на 8 триъгълника. Получават се 8 големи кифли.
Кората може да се нареже и на 16 части и тогава биха се получили повече малки пухкави кифлички.
В основата на всеки триъгълник се слага от предварително натрошеното сирене, след това се притиска леко в двата края и се навива към острата част.
Кифличките се намазват с разбит жълтък и се слагат да се пекат в предварително загрята на 190 градуса фурна, докато получат златист загар.
Източник: svanya.blogspot.com
Коментари
Изпълних рецептата, като само намалих малко солта и се получиха невероятни.
Благодаря.