Пикантна яхния със свинско, гъби и ориз

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4564001894
21/02/2019
"Вкусната яхния се познава по това, че свършва, още преди да е изстинала "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 660
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • олио - 1/2 кафена чашка
  • сол
  • лук - 2 глава
  • гъби - 15 бр.
  • червен пипер - 2 с.л., лют
  • ориз - 1 кафена чашка
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • черен пипер - за поръсване
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки и се пържи в загрятото олио, посолява се.

Прибавя се нарязаният лук на ситно, след това гъбите, разрязани на две.

Разбърква се и се прибавят оризът, червеният пипер, 1 чаена чаша вода, нарязани на парчета чушки и домати.

Оставя се на котлона докато оризът се сготви, около 30-40 минути.

По желание яхнията се поръсва с нарязан магданоз и черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар