Памук погача с масло и сирене

22/02/2019
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1452139714785
"Въпрос на чест е за домакинята да сложи на трапезата вкусна памук погача с масло и сирене "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 854
  • Преглеждания за месеца389
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете хубаво средно меко тесто, покрийте и оставете да втаса. Разделете го на 4 еднакви топки и една по голяма, от която ще се оформи центърът на погачата.

Разточете 4 еднакво големи обли кори, намажете с масло и редете една върху друга без последната. Разрежете ги на 16 части, всеки триъгълник разрежете по средата и промушете острия връх отгоре на долу - 2 пъти. Всяко листо завийте на руло, така се получават частите, които са външната част на погачата.

Подредете ги по края на тавата, ако ви останат, и не се съберат, както при мен, ги използвайте за центъра.

Другата част тесто разточете на голяма кора, намажете с масло и поръсете със сирене. Изрежете крайчетата и навийте на руло, нарежете на дебели рулца, които подредете във центъра на тавата. Останалите парчета поставете отгоре, а от крайчетата оформете розичка или малко рулце.

Оставете памук погачата да втаса, след което намажете с жълтък и поръсете със сусам. Печете в загрята фурна за около 40 минути на 160 градуса.

След изваждане намажете готовата памук погача с масло.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар