Начин на приготвяне
От изброените продукти замесете хубаво средно меко тесто, покрийте и оставете да втаса. Разделете го на 4 еднакви топки и една по голяма, от която ще се оформи центърът на погачата.
Разточете 4 еднакво големи обли кори, намажете с масло и редете една върху друга без последната.
Разрежете ги на 16 части, всеки триъгълник разрежете по средата и промушете острия връх отгоре на долу - 2 пъти.
Всяко листо завийте на руло, така се получават частите, които са външната част на погачата.
Подредете ги по края на тавата, ако ви останат, и не се съберат, както при мен, ги използвайте за центъра.
Другата част тесто разточете на голяма кора, намажете с масло и поръсете със сирене.
Изрежете крайчетата и навийте на руло, нарежете на дебели рулца, които подредете във центъра на тавата. Останалите парчета поставете отгоре, а от крайчетата оформете розичка или малко рулце.
Оставете погачата да втаса, след което намажете с жълтък и поръсете със сусам. Печете в загрята фурна за около 40 минути на 160 градуса.
След изваждане намажете готовата памук погача с масло.
Коментари