Свинско месо с грах на фурна

23/02/2019
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882918
"Класическо свинско с грах на фурна - винаги вкусно, винаги на мода "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 248
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки и поръсва с малко сол и черен пипер.

Обелваме лук, моркови и картофи, нарязват се на парченца.

В тенджера се загрява олио, сипва се месото и запържваме, като се налива и малко вода и оставяме да поври за кратко. Добавя се нарязан лук, морков, картофи.

Задушават се за минута-две и добавяме червен пипер. Залива се с гореща вода, малко под продуктите. Разбърква се, добавяме и брашното, размито на кашичка.

Овкусява се с подправки и прехвърляме в тава. Отгоре се поставя цяла глава чесън. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 50 минути или до готовност на месото.

Сервираме с люта чушка за обяд. подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар