Хляб с розмарин и маслини

25/02/2019
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър3205
"Ако всяка хапка ви кара да затворите очи и да помечтаете за сянката на маслиновото дърво, то това със сигурност е хляб с розмарин и маслини, приготвен по тази рецепта "
Приготвяне90 мин.
Готвене30 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо392
  • Преглеждания за месеца181
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко и го смесете с чаена лъжичка захар, кубче маята и 1-2 с.л. зехтин. Добавете чаена лъжичка от бялото брашно. Оставете сместа на топло за 10 минути, докато маята се активира.

Смесете в дълбок съд бялото и ръженото брашно, добавете щипка сол и разбъркайте. Оформете кладенче и сипете маята. Добавете мекото масло и 3 с.л. зехтин. Започнете да омесвате на меко тесто, като добавяте хладка вода, ако е необходимо. Оформете тестото на топка и прехвърлете в купа. Покрийте с прозрачно фолио. Оставете тестото да втаса за 20-25 минути на топло.

Когато тестото за хляба втаса, размесете повторно и го разточете на лист с дебелина от 1/2 см. Накълцайте ситно стрък розмарин и поръсете тестото. Разпръснете обезкостените и накълцани на едро маслини.

Навийте хляба на руло и оформете по свое желание. Поставете във формата за печене. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да втаса повторно за нови 20-30 минути.

Разбийте жълтъка на едно яйце с 1-2 с.л. сметана и намажете хляба.

Поръсете с маково семе и прехвърлете във фурната и печете в предварително загрята на 180°C фурна за половин час.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар