Класическа супа Минестроне

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
25/02/2019
"За онези, които знаят, че добрата храна е изкуство, а то е вечно - точната рецепта за Класическа супа Минестроне "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 312
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете главата лук и скилидките чесън на ситно. Загрейте зехтин в дълбок съд и задушете лука и чесъна с щипка сол. Нарежете бекона на кубчета и прибавете в съда.

Обелете тиквичката и я нарежете на кубчета. Накълцайте ситно стрък пресен босилек и листата спанак. Отделете розичките на половин глава карфиол.

Добавете всички зеленчуци в съда. Подправете със сол и черен пипер, а по желание направете супата по пикантна и с щипка лют червен пипер.

Добавете още малко зехтин и оставете зеленчуците да се запържат за кратко.

Залейте със зеленчуковия бульон и оставете супата да покъкри на умерен огън за 10 мин. Добавете белия боб, сипете доматите и оставете супата да заври отново.

Накълцайте спанака на едро и прибавете. Сипете и пастата и гответе за още 8-9 минути.

На финала пуснете в Минестронето щедра бучка масло, за да направите бульона на супата по плътен.

Свалете супата Минестроне от котлона и може да поднесете.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар