Плевенска кавърма

26/02/2019
"Добрите приятели се познават по това, че веднага споделят с вас любимата си рецепта за Плевенска кавърма "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 573
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр., сварено
  • брашно - 4 с.л.
  • бульон - 500 мл пилешки
  • краве масло - 60 г
  • червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещеното масло сипете брашното и пържете, докато хубаво се зачерви.

Сипвайте няколко пъти бульон или топла вода и всеки път бъркайте, докато масата се събере на топка в тигана, и тогава отново наливайте бульон.

След второто наливане прибавете червения пипер и когато кавърмата е готова, я изсипете върху свареното пиле.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар