Усукана памук погача

26/02/2019
Галя Николова
отГаля НиколоваЧирак129122
"Признаваме ви за майстори, ако успеете да приготвите тази Усукана памук погача "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо795
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • брашно - 550 г
  • вода - 300 мл топла
  • суха мая - 7 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 50 г
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • жълтък - 1 бр.
  • яйца - за намазване
  • семена - микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за месене (брашно, мая, захар, сол, вода и яйцето) сложете в хлебопекарна на програма Месене.

От втасалото тесто отделете 50 г и оформете топче. Оставете го настрани.

Останалото тесто разделете на две равни части. Всяка разточвате правоъгълно на 45-28 см. Намазвате със смес от меко масло, жълтък и заквасена сметана.

Прихлупвате на две и нарязвате на ленти 1.5 см. Всяка получена лента увивате, като леко разширявате и събирате двата края, като ги прищипвате. Редите в тава 30 см с хартия на дъното едно до друго, като започвате от външната страна на тавата.

След като оформите един ред, по този начин редите втори, като прихлупвате до половина с усуканите ленти. След като направите три реда и всеки прихлупен, взимате отделеното в началото топче, примесвате го и го слагате в центъра на тавата, така че да прихлупите краищата на третият ред, поръсвате със микс от семена.

Без да втасва, памук погачата се маже с леко разбито яйце.

Усукана памук погача се пече на 160 градуса в загряна фурна.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар