Мариновани свински ребърца с боб и кисело зеле на фурна

27/02/2019
"И поотделно са вкусни, то заедно комбинацията е направо неустоима "
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо844
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновате свинските ребърца с черен и червен пипер, кимион, чубрица, червено вино, олио и сол. Закривате ги с фолио и прибирате за 24 часа в хладилник.

На другия ден пристъпвате към приготвянето на боба. Изхвърляте първата вода на боба. Заливате го с вода и варите на тих огън почти до готовност. Към почти сварения боб се прибавят ситно нарязаната глава лук, чубрица на вкус и олио, варят се до омекване и готовност на боба.

Киселото зеле се нарязва и се слага в подходяща тава заедно с чорбата, която зелката е пуснала, не повече. Пече се на тих огън, докато започне до омеква. Тогава се слагат подправки - олио, черен и червен пипер, дафинов лист, чубрица. Добавя се малко от водата, в която се е варил бобът.

Печете, докато част от водата се изпари и прибавяте прецедения боб, разбърквате добре и запичате до готовност.

Свинските ребърца печете под фолио в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 90 минути, след което сваляте фолиото и запичате до получаването на златиста коричка.

Поднасяте ароматните свински ребърца върху канапе от кисело зеле с боб - уникална вкусотия.

Източник: Цветомира Иванова от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар