Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова Торта»Уникална торта с шифонов блат и чийз крем

Уникална торта с шифонов блат и чийз крем

Стояна ЧановаСтояна Чанова
Новак
1611079
Уникална торта с шифонов блат и чийз крем2 / 2
28/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Да приготвиш такава торта е изкуство, за което се искат сръчни ръце на майстор и сърце на творец"

Необходими Продукти

  • за блата
  • брашно - 250 г
  • захар - 280 г
  • какао - 50 г
  • сода бикарбонат - 4 г
  • бакпулвер - 6 г
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 300 мл топло
  • олио - 70 г
  • за крема
  • маскарпоне - 200 г
  • течен шоколад - 200 г
  • сметана - 200 г разбита
  • за чийз крема
  • масло - 200 г меко
  • пудра захар - 150 г
  • извара - 400 г фина
  • ванилена захар - 1 пак
  • за украсата от бутер крем
  • маргарин - 105 г за готвене Белла
  • масло - 110 г
  • пудра захар - 760 г
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • лешници - за поръсване
  • сладкарски бои
  • есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за форма за торта с диаметър 18 см.

Първо се приготвя шифоновият шоколадов блат. Сухите съставки за него се смесват в купа. В друг съд се разбиват яйцата, като постепенно се добавя и захарта, след което и олиото и млякото се добавят. Постепенно се добавят и сухите съставки. Получената смес се разделя на 2 равни части и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до суха клечка във форма 18 см.

Когато блатовете изстинат, се режат на 2 или 3 части, по желание се сиропират с компот или захарен разтвор.

Маскарпонето се разбива леко, прибавя се течния шоколад и сметаната.

Пристъпваме към сглобяване на тортата. В съд с падащо дъно се слагат последователно блат, сиропира се, измазва се с крема и отгоре се поръсва с натрошени лешници или други ядки по избор. Тортата се прибира в хладилник, докато се приготви чийз кремът за измазване.

Маслото със стайна температура се разбива добре с пудрата захар, след което се добавя и фината извара, както и ванилената захар.

За украсата на тортата е използван основен маслен крем. Той се приготвя по следния начин - двете масла се разбиват на средна скорост до обединяване, добавя се есенция, захарта, млякото. Отново се бие на средна скорост до поемане на захарта и след това 5 минути на максимална скорост.

Тортата трябва да престои няколко часа в хладилник, преди да я поднесете.

Да ви е сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: