Задушено пиле по португалски

МарияМария
Помощник Готвач
326
6
16
05/04/2013
"Днес ще вземем назаем една рецепта от Португалската кухня и защото е ужасно вкусна, искаме да я споделим с вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 647
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистеното пиле на 8 порции и ги запържете от двете страни в зехтин.

Извадете порциите и в останалата мазнина изпържете ситно нарязания лук, прибавете попарените, обелени и нарязани на четвъртинки домати, счукания чесън, нарязаните на парченца гъби, черен пипер, сол и 2 лъжици гореща вода.

Сместа се възварява, след което се прибавят порциите пиле. Задушете под похлупак за 1 час. По желание поднесете със задушен ориз и украсете със стръкчета зеленина по избор.

Рейтинг

5 7
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар