Плескавица в було

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Плескавица в було2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Нека има вкусни плескавици и във вашия дом - даваме ви рецепта от сърце, ползвайте си я със здраве"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смесена
  • кашкавал - 50 г
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • лук - 1 глава, смлян
  • агнешко було - за 4 плескавици
  • сланина - 1 малко парче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се поръсва с подправките и лука и се омесва. Оставя се да отдъхне 2 часа в хладилник, след което пак се омесва.

Поделя се на четири части. Във всяка от тях се поставя парче кашкавал и се оформя голямо и плоско кюфте.

Така получените плескавици се опаковат в було и се пекат от двете страни на намазнена със сланина скара. Поднасят се с пържени картофи или свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: