Телешки шол в гювеч с зеленчуци

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
1504
1411
1537
5
03/03/2019
"Телешки шол най-лесно и вкусно се приготвя в глинен гювеч и в компанията на зеленчуци, така мислим ние и прилагаме вкусно доказателство"
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 498
  • Преглеждания за месеца820
  • Преглеждания за седмицата256
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • телешки шол - 1 кг
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • моркови - 4 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • гъби - 500 г пресни
  • лук - 4 - 5 главички стар
  • доматен сок - 250 мл
  • дафинов лист - 3 листа
  • бахар - 3 зърна
  • черен пипер - 5 - 6 бр. на зърна
  • олио - 1 к.ч
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкия шол на едри парчета. Картофите също нарежете на едри кубчета а лука, всяка глава на четири части. Може да ги сложите с обелките - така гювечът става по-вкусен.

Почистете гъбите и всяка гъба нарежете на четири парчета. Морковите също нарежете на едро с чушката. Сипете олио в гювеча и изсипете месото с всички зеленчуци.

Овкусете със сол, доматения сок, черния пипер, бахара и дафиновия лист.

Хубаво разбъркайте и сипете една водна чаша вода. Поръсете с черен пипер, сложете капака и пъхнете в печката за около 3 часа на ниска температура. (150-160).

За повече запичане към края отстранете капака и печете гювеча с телешко за 10 минути.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар