Домашна точена баница с извара и сирене

03/03/2019
"Ако искате вкусна баница, ще трябва сами да я приготвите, на нас винаги може да разчитате за изпитана рецепта "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо352
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошава се маята в хладка вода с две щипки захар и разбъркваме за кратко. Оставя се за 10-15 минути, да се активира, и с останалите продукти се замесва средно меко тесто, като меката част на ухото.

Покрива се с фолио и оставяме тестото на топло да втаса, докато удвой обема си.

Разделя се на три части и всяка се разточва на кръгла кора с дебелина 2-3 мм.

В купа се смесва извара и натрошено сирене, ако е нужно, се добавя малко сол. Кората се поръсва с олио и поръсваме с натрошено сирене и извара.

Навива се руло и навиваме на охлюв в намаслена тава. Така се оформят и останалите топчета тесто. Оставя се да бухне за 30 -40 минути.

Отгоре точената баница се намазва с разбит жълтък и печем в загрята умерена фурна 180°C до готовност.

Изважда се напръсква се с малко вода и покриваме с кърпа за мека коричка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар