Начин на приготвяне
Найлейте 2 л вода в дълбока тенджера и сложете вътре рибената глава, костите и котлетите.
Подправете със сол и черен пипер. Прибавете зелената част на главата резене към бульона и оставете да ври на умерен огън.
Загрейте зехтин в дълбок съд. Нарежете лука, морковите, стръковете праз и целина и главата ряпа.
Прехвърлете всички зеленчуци в тигана и сотирайте. Накълцайте чесъна ситно и прибавете. Подправете със сол, черен пипер и лют червен пипер и оставете зеленчуците да се задушават на умерен огън.
След това добавете ориза и запържете, докато зрънцата му станат прозрачни. Нарежете резенето на филийки и го прибавете в съда. Сипете консервата домати и оставете всичко да покъкри на умерен огън като разбърквате периодично.
Свалете съда с бульона от котлона. Извадете котлетите и рибената глава и изхвърлете костите.
Прецедете бульона през фина цедка и го излейте обратно в тенджерата. Върнете съда на котлона и прехвърлете вътре ориза и зеленчуците. Оставете супата да заври и гответе на умерен огън за кратко.
През това време отделете месото от рибните котлети и главата, като внимателно остраните всички кости. Оставете почистеното месо на страна.
Долавете бучка масло в рибената чорба, за да направите бульона по-плътен. Пуснете и няколко резенчета лимон. Накрая добавете и месото и свалете от котлона.
Гарнирайте с накълцан пресен магданоз и сервирайте.