Капама с гъби в гювеч

05/03/2019
"Никак даже няма да сгрешите, ако добавите към любимата капама и гъби - още по-вкусна ще стане"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 257
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г бут
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • гъби - 300 г
  • кисело зеле - 1 зелка средна
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на ситно и го задушете в тиган за кратко.

Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Сотирайте и тях и прибавете нарязаното на късчета свински бут. Гответе за кратко, докато месото промени цвета си.

На дъното на глинен гювеч сложете част от зелето, върху него сложете гъби и свинско месо. Овкусете с черен пипер, червен пипер и ако е необходимо - добавете сол.

Сложете ред кисело зеле и завършете с пилешки бутчета.

Поръсете отново с черен и червен пипер. Поръсете с олио.

Похлупете гювеча и го сложете във фурната, след което настройте градусите на 200.

Печете около час и половина. Проверете готовността на месото, обърнете бутчетата от другата страна и печете без капак за хрупкава коричка до златист цвят на бутчетата.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар