Начин на приготвяне
Предварително нарежете пилешкото месо на хапки. Поставете го в тава, овкусете със сол и черен пипер. Сипете около 50 мл. пилешки бульон. Изпечете във фурна на 180 градуса за около 30 мин. При готовност нарежете на ситно късчета.
Направете соса, като нарежете лука и чесъна на дребно. Загрейте олиото на умерена температура в тиган на котлона. Запържете лука и чесъна за около 3 мин. до омекване.
Добавете подправките и доматената паста. Разбъркайте хубаво за около още 2 мин. и добавете доматения сос и бульона. Намалете огъня и оставете соса да къкри за около 30 мин. на слаб огън до редуциране.
Почистете, измийте и отцедете бейби спанака.
Загрейте в дълбок тиган на котлона 2 с.л. олио на умерена температура. Запържете предварително нарязаните на дребно лук и чесън за около 3 мин.
Добавете спанака и гответе като разбърквате периодично около 10 мин.
Добавете нарязаното на дребно пиле, крем сиренето и настъргания кашкавал. Гответе и разбърквайте около 5 мин. докато продуктите се смесят. Овкусете при необходимост със сол и черен пипер. Отстранете от котлона и оставете да се охлади.
Поставете от плънката върху една тортила. Сгънете двете срещуположни страни, за да остане плънката вътре и навийте на рулце. Напълнете и останалите тортили. Подредете готовите рула в леко намазнена тава. Отгоре посипете със соса за енчиладите.
Най-отгоре поръсете с настърган кашкавал. Запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути, докато краищата на енчиладите станат златисти и кашкавалът се запече апетитно.
Енчиладасите с Пиле и Спанак са много вкусни.