Шоколадово-медена торта Спартак

08/03/2019
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф9815693610
"Мед и шоколад, очаквано вкусна комбинация за любителите на тортите"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо729
  • Преглеждания за месеца123
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото смесете пресятото брашно с какаото и бакпулвера, разбъркайте.

Отделно на водна баня разтопете маслото, захарта и меда, прибавете разбитите яйца и содата, разбъркайте. Прибавете яйчената смес към смесените сухи съставки, разбъркайте.

Полученото тесто поставете в хладилник за 20 минути, след което разделете тестото на 6 равни части и разточете 6 броя правоъгълни еднакви по големина кори.

Преди печене всяка кора надупчвате на повечко места с вилица, печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 7 минути.

Заемете се с крема, разтворете нишестето в студеното прясно мляко и поставете на умерен огън.

Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар, прибавете ги към млякото и бъркайте до получаване на гъст яйчен крем. Завийте крема със стреч фолио и оставете да се охлади.

В купа прибавете мекото масло и разбъркайте, поетапно към него прибавяйте от крема при непрекъснато бъркане, до получаване на пухкав крем.

Сглобете тортата, като редувате блат и крем и завършвате с блат, поставете така оформената торта в хладилник за 1 час.

За глазурата в метален съд поставете захарта, какаото и прясното мляко. Поставете съда на умерен огън да заври при непрекъснато бъркане.

Отстранете съда от огъня и прибавете маслото, бъркайте докато се разтопи до гладка и еднородна смес.

Залейте тортата равномерно с глазурата и я поставете в хладилник за не по-малко от 10 часа.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар